Verticale kruidentuin

 

Een verticale kruidentuin is ontzettend leuk om toe te voegen aan je moestuin hobby. Op deze manier kun je met weinig ruimte kruiden of kleine groenten soorten en aardbeien kweken. Daarnaast staat het hartstikke leuk en kun je overal makkelijk bij. 

Populaire kruiden voor een verticale tuin zijn:

  • Basilicum
  • Tijm
  • Munt
  • Oregano
  • Rozemarijn
 
Er zijn veel verschillende soorten verticale moestuintjes in verschillende materialen. Zo zit er vast een voor jou bij.
 
verticale kruidentuin

Inhoudsopgave

Verticale kruidentuin kopen?

Heb je een beperkte buitenruimte, zoals een kleine tuin of balkon, maar wil je toch genieten van het kweken van mooie planten en kruiden? Met behulp van deze verticale kruidentuintjes kun je moeiteloos je eigen perfecte kleine moestuin beginnen!

Een verticaal kruidentuintje voor binnen of buiten

De verticale kruidentuinen zijn er in vele verschillende maten bestaande uit 1 vak of zelfs wel tot 36 vakken. Het is maar net hoeveel soorten je wilt kweken en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Sommigen zijn geschikt voor binnen en sommigen voor buiten. Let hier goed op bij de aanschaf.

 Plantenzakken zijn erg populair en worden veel verkocht. Daarnaast zijn de kruidentuintjes van vilt en de startpakketten van “Mijn Verticale Tuin” heel gewild. 

Stappenplan om je verticale kruidentuin te vullen

Laat je creativiteit de vrije loop, experimenteer en mix erop los. Plaats de verticale tuin waar het jou het beste uitkomt. Vul de zakken met potgrond, zaai zaden of plaats planten in de pockets, en vergeet niet regelmatig water te geven. Geduldig afwachten en genieten van je gloednieuwe tuintje.

Verticale moestuin 60 planten

749,00
Laatst bijgewerkt op: 19 mei 2024 13:33

Aanvullende informatie en tips

Hier zijn enkele aanvullende informatie en tips voor je verticale kruidentuin:

  • Zorg voor een stevige structuur voor je verticale tuin. Dit kan een houten frame, metalen rooster, hangende zakken, pallets of modulaire systemen zijn. Geef daarnaast voldoende ondersteuning aan klimmende planten. Dit kan bestaan uit klimrekken, touwen, netten of andere verticale structuren.
  • Let erop dat je genoeg water geeft of installeer een efficiënt irrigatiesysteem om ervoor te zorgen dat alle planten voldoende water krijgen. Druppelirrigatie is vaak een goede keuze, omdat het gericht water geeft aan elke plant.
  • Je verticale tuin heeft voldoende zonlicht nodig. Als je tuin op een schaduwrijke plek staat,  gebruik dan kunstmatige verlichting, zoals LED-groeilampen, om voldoende licht te bieden.
  • De optimale bodem voor een kruidentuin is diegene die een neutrale zuurgraad heeft, niet te doorweekt is en verrijkt is met calcium. Hoewel kruiden vaak baat hebben bij regelmatige watergift, hebben hun wortels een afkeer van langdurige blootstelling aan water. Het waarborgen van een goede drainage is daarom cruciaal om overtollig water af te voeren, waardoor de bodem niet overmatig vochtig wordt. Je kunt van je keukenafval ook compost maken in je eigen compostbak.
  • Laat je creativiteit de vrije loop bij het ontwerpen van je verticale kruidentuin. Experimenteer met verschillende kleuren, texturen en arrangementen voor een visueel aantrekkelijke tuin. Combineer met moestuinbakken en kweekbakken. Voeg persoonlijke accenten toe, zoals decoratieve potten, labels of zelfs kleine ornamenten, om je verticale tuin een uniek karakter te geven.