Geschreven door:

7x goed insectengaas voor in de moestuin

insectengaas moestuin
Leestijd: 3 minuten

Laatste update 13 april 2024

Insectengaas voor in de moestuin is super handig om gewassen gezond te houden zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën. Ze beschermen planten tegen insecten, bepaalde plagen én vogels. Dit bevordert natuurlijk de groei en ontwikkeling van de gewassen, en dat wil je.

Er zijn verschillende soorten insectengaas. Een insectennet met bijvoorbeeld een kleine maas beschermd weer tegen andere plagen dan een insectennet met een grotere maas. Bekijk hier 7 opties voor goede insectennetten die je online kunt bestellen.

Top 7 insectengaas voor in de moestuin

Ik heb een overzicht gemaakt van goede insecten netten voor in je moestuin. Deze verschillende soorten insectengaas zijn populair in webshops zoals Bol.com en krijgen goede beoordelingen van mede moestuin liefhebbers. Dit kun je zien aan het aantal gele sterren die bij de producten worden getoond. Bij het maken van dit overzicht ben ik ook uitgegaan van mijn eigen praktijk ervaring in mijn eigen moestuin. 

1. Biogroei insectengaas

Dit insectengaas van UV-gestabiliseerd polyethyleen is echt duurzaam en laat genoeg licht, lucht en water door. Leg het gewoon los over je planten of maak er een tunnel van, maar zorg ervoor dat je regelmatig checkt of de grond niet te droog wordt. Het is een handige manier om je groenten te beschermen en vogels op afstand te houden. De reviews zijn allemaal positief dus ik zet deze van Biogroei op nummer 1!

Biogroei Nettect - Insectennet - Insectengaas tegen koolvliegen en andere - 210 cmx450 cm

★★★★★
25,84
Laatst bijgewerkt op: 16 mei 2024 14:53

2. Set van 2 stuks insectengaas

Dit is hetzelfde soort net als nummer 1 maar dan verpakt in een set van 2 stuks. Vaak heb je wel meerdere netten nodig en omdat dit een voordelige keuze is mocht deze niet in het overzicht ontbreken. Een tevreden koper geeft aan dat zelfs slakken weggehouden worden door deze insecten netten. Perfect.

Insectengaas tegen koolvliegen en andere - 210 cm x 450 cm - Set van 2 stuks

★★★★★
41,00
Laatst bijgewerkt op: 16 mei 2024 14:53

3. Biogroei fijnmazig insectengaas

Een maatje groter om ongewenste bezoekers van je fruit en groenten tegen te houden. Uiteraard kun je deze insecten netten voor je moestuin in verschillende afmetingen knippen. Ook wordt water goed doorgelaten én zorgt dit super goede net ervoor dat je planten er welvarend bij staan. 

Check ook eens de vele andere goede artikelen van dit merk.

Biogroei Insectengaas - Insectennet - Fijnmazig - 210 cm x 475 cm - Beschermt gewassen

★★★★★
27,09
Laatst bijgewerkt op: 16 mei 2024 14:53

4. Insectengaas van Tuin Advies

Met dit grote, lange net bescherm je jouw groenten tegen allerlei soorten ongedierte. De afmeting is echt super voor lange, smalle bedden en met de zeer fijne maasopeningen van 1,1 x 1,1 mm hoef jij je even geen zorgen te maken en kun je heerlijk ontspannen blijven tuinieren.

Insectengaas 5 x 1,4 m

18,49
Laatst bijgewerkt op: 16 mei 2024 14:53

5. Insectengaas met palen

Ideaal om je wortels te beschermen tegen wortelvliegen. Hoe? Wortel vliegen kunnen maar 60 cm hoog vliegen en op ze manier komen ze er niet bij. Daar is wel goed over nagedacht vind ik. Pak er je voordeel mee.

Insectengaas met palen 0,7 x 4 m - set van 2 stuks

34,24
Laatst bijgewerkt op: 16 mei 2024 14:53

6. Nature anti-insectennet

Nature Anti-insectengaas is een net dat gewassen beschermt tegen schadelijke vliegende insecten, rupsen, slakken, slagregen en hagel. Gemaakt van UV-bestendig polyamide met mazen van 1,0 mm en een dichtheid van 38 gram/m², kan het over tunnelbogen worden gespannen of rechtstreeks op de gewassen worden geplaatst, waarbij het lucht, water en licht doorlaat voor optimale groeiomstandigheden.

“Heel fijne mazen komt geen insect door. Dus…. dit jaar lekkere worteltjes en prei !”, aldus een review van een tevreden koopster op Bol.com

 

Nature - Anti-insectennet - 2 x 10m - laat; licht, water en lucht door

★★★★★
37,99
33,89
Laatst bijgewerkt op: 16 mei 2024 14:53

7. Vogelnet voor moestuin

Een vogelnet voor in je moestuin mag ook niet ontbreken in dit overzicht. Het premium groene vogelnet, gemaakt van extra sterk UV-bestendig polyethyleen, is perfect om vogels te weren en uw tuinplanten te beschermen tegen vuil en gebladerte. Met afmetingen van 5 meter lengte en 2 meter breedte, en een maaswijdte van 10 x 10 mm, biedt dit net een effectieve bescherming voor al je planten en fruitbomen.

Extra Sterk Groen Vogelnet – 5 x 4 Meter - Tuinnet Vogels

★★★★★
9,89
5,30
Laatst bijgewerkt op: 16 mei 2024 14:53

Veelgestelde vragen

Wat doet insectengaas?

Insectengaas, een fijnmazig gaas, beschermt je planten tegen vervelende plagen. Denk hierbij aan de larven van verschillende vliegen. Die leggen hun eitjes graag bij de voet van je planten leggen. Dat kan behoorlijk wat schade aanrichten! Koolwitjes leggen hun eitjes dan weer op de onderkant van je koolbladeren, en zodra de larven uitkomen, vreten ze je koolplantjes kaal in een mum van tijd.

Maar ook slakken zijn berucht in de moestuin. Ze kunnen je gewassen flink aanvreten. Het is dus slim om ze te bestrijden voordat ze bij je groenten kunnen komen. Lees hier wat je kunt doen tegen slakken.

Met het veranderende klimaat moeten onze planten heel wat doorstaan. Fel zonlicht, hagel, stortregens, wind... insectengaas kan helpen deze weersomstandigheden te trotseren. Het breekt het directe zonlicht en laat toch voldoende licht door voor je planten om te groeien. Hagel kaatst gewoonweg terug en regen wordt gebroken tot een zachte douche voor je gewassen. Installeer je gaas netjes, dit heeft ook weer het voordeel dat je extra bescherming biedt.

Wanneer gebruik je insectengaas?

Insectengaas wordt vaak gebruikt om planten te beschermen tegen insectenplagen en ongedierte, vooral in de landbouw en tuinbouw. Hier zijn enkele situaties waarin insectengaas nuttig kan zijn:

Bescherming van gewassen: Insectengaas wordt gebruikt om gewassen te beschermen tegen schadelijke insecten zoals bladluizen, witte vlieg, trips, en andere insecten die gewassen kunnen beschadigen of infecteren.

Biologische bestrijding: Als je ervoor kiest om biologische bestrijdingsmethoden te gebruiken in plaats van chemische insecticiden, kan insectengaas een belangrijk onderdeel zijn van je strategie. Het houdt nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen binnen, zodat ze plagen op een natuurlijke manier kunnen bestrijden.

Voorkomen van kruisbestuiving: Insectengaas kan ook worden gebruikt om planten te beschermen tegen ongewenste bestuiving door insecten. Dit is vooral belangrijk in situaties waarin je specifieke plantensoorten probeert te kweken en wil voorkomen dat ze gekruist worden met andere soorten.

Bescherming tegen vogels en knaagdieren: Hoewel insectengaas primair ontworpen is om insecten buiten te houden, kan het ook helpen bij het beschermen van gewassen tegen vogels en knaagdieren, zij het in mindere mate dan bij insecten.

Welke voordelen heeft insectengaas nog meer?

Naast het weren van schadelijke plagen, biedt insectengaas ook bescherming aan nuttige insecten zoals bijen en lieveheersbeestjes. Deze insecten spelen een belangrijke rol bij de bestuiving en het handhaven van het ecologische evenwicht in je moestuin. Insectengaas laat voldoende lucht en licht door, waardoor deze nuttige insecten nog steeds toegang hebben tot je gewassen terwijl schadelijke plagen buiten worden gehouden.

Hoe bevestig ik insectengaas?

Het gaas moet stevig worden bevestigd aan een frame van hout, metaal of PVC-buizen dat boven je gewassen wordt geplaatst. Zorg ervoor dat het gaas strak wordt gespannen en alle openingen worden afgedicht om te voorkomen dat insecten alsnog binnen kunnen dringen. Je kunt ervoor kiezen om het gaas permanent te installeren of om een tijdelijke constructie te maken die gemakkelijk kan worden verwijderd wanneer dat nodig is.

Ik dit filmpje zie je hoe een simpele constructie gemaakt kan worden.

Deel deze wortel wijsheid:
Pinterest
Facebook
WhatsApp