Geschreven door:

10x de leukste moestuin boeken van 2024

moestuin boeken
Leestijd: 5 minuten

Laatste update 13 april 2024

Moestuin boeken winnen het wat mij betreft nog altijd van alle informatie die op internet te vinden is. Hoe lekker is het om met een kop koffie of thee in je favoriete stoel alles te lezen over je hobby. Misschien dat ik er zelf ooit ook nog eens ga schrijven maar voor nu geef ik je graag een overzicht van 10 goed geschreven en nuttige moestuin boeken. 

best beoordeeld 5 sterren

De top 10 leukste moestuinboeken 

1. Een jaar in de moestuin


‘Een jaar in de moestuin’ is dé gids voor moestuinplezier, ongeacht je ervaringsniveau of tuinomvang. Ontdek hoe je groenten, fruit en kruiden kunt kweken en plannen, passend bij jouw ruimte. Leer over grondvoorbereiding, plagen voorkomen en optimale plantcombinaties. Het boek biedt praktische tips, stapsgewijze schema’s en informatie over verschillende gewassen en tuinmethoden, inclusief biologische benaderingen. Met inspirerende voorbeelden en diverse tuinideeën maakt ‘Een jaar in de moestuin’ het zaaien, kweken, oogsten en genieten een waar feest!

Een jaar in de moestuin

★★★★★
25,95
Laatst bijgewerkt op: 19 mei 2024 17:32

2. De makkelijke moestuin 2.0

Dit boek is het boek der boeken om het moestuinieren echt onder de knie te krijgen. Jelle heeft duizenden mensen succesvol geholpen met moestuinieren en nodigt jou uit om lid te worden van deze slimme, leuke en gemakkelijke moestuinclub. Je leert hoe je een moestuin opzet die past bij elke ruimte en levensstijl, met een minimale tijdsinvestering en maximale opbrengst. Het boek biedt stapsgewijze begeleiding voor 33 basisgroentes en nog veel meer. Kortom, alles wat je nodig hebt om zonder stress en twijfel succesvol te moestuinieren.

De Makkelijke Moestuin 2.0

★★★★★
25,00
Laatst bijgewerkt op: 19 mei 2024 17:32

3. De moestuinkalender

Je eigen moestuin, wat is het toch een heerlijke hobby! Of je nu een grote tuin, een knus balkon of een klein stukje grond hebt, het zelf kweken van groenten en kruiden is fantastisch. Om een overvloedige oogst te krijgen, hoef je alleen maar te weten wat je wanneer moet doen. De handige moestuinkalender helpt daarbij. Per maand vind je precies wat te doen, wat je kunt doen en waar je aan moet denken, met ruimte voor je eigen notities. Met deze kalender verdwijnt het idee van een mislukte oogst gewoon uit je vocabulaire!

De moestuinkalender

★★★★★
10,00
Laatst bijgewerkt op: 19 mei 2024 17:32

4. Floors moestuin

Floors moestuin’ is een gids van moestuinexpert Floor Korte, die haar geheimen deelt voor het opzetten van een eenvoudige en duurzame moestuin. Het boek biedt een duidelijk stappenplan, levendige foto’s, een zaai- en oogstkalender, een moestuinwoordenboek, plantenpaspoorten en QR-codes naar inspirerende video’s. Het moedigt aan om een milieuvriendelijke en diervriendelijke moestuin te creëren. Elke maand wordt overzichtelijk weergegeven wat te doen in de moestuin, met handige inhoudsopgaven en lijsten voor zaaien, planten en oogsten.

Floors moestuin

★★★★★
29,99
Laatst bijgewerkt op: 19 mei 2024 17:32

5. Van zaaien tot oogsten

Dit compacte boekje voor je (biologische) moestuin is ideaal om dagelijks mee naar buiten te nemen. Het geeft duidelijke instructies over het telen, oogsten, bewaren en verwerken van bekende groentesoorten, inclusief informatie over nuttige en minder nuttige kruiden en insecten. Per groentesoort vind je compacte en overzichtelijke informatie, zoals de beste zaaiperiode, bemestingstips en advies over oogsten en verwerken. Het boekje biedt ook inzichten over plantcombinaties, plaagbestrijding en het gebruik van kruidenextracten.

Van zaaien tot oogsten

★★★★★
17,95
Laatst bijgewerkt op: 19 mei 2024 17:32

6. Maria Thun zaaikalender 2024

De biodynamische zaaikalender, ontwikkeld door Maria Thun, is een waardevol hulpmiddel voor boeren en tuinders. Het biedt gedetailleerde adviezen voor elke twee weken over zaaien, planten, verzorgen en oogsten, voor gezondere planten en betere opbrengsten. De gids bevat ook informatie over bijenteelt, ongediertebestrijding en biodynamische preparaten. Met een gebruiksvriendelijk ontwerp en een handige uitvouwbare poster, is het gemakkelijk om snel informatie op te zoeken en te weten wat te doen en wanneer.

Maria Thun Zaaikalender 2024

★★★★★
17,00
Laatst bijgewerkt op: 19 mei 2024 17:32

7. Hoe begin je een moestuin

Hoe begin je een moestuin’ is het ultieme handboek van Bobbi Eden voor iedereen die zijn eigen kruiden, groenten of fruit wil kweken. Bobbi begeleidt je stap voor stap, ongeacht je ervaringsniveau als tuinier. Ze toont aan dat het opzetten en onderhouden van een moestuin voor iedereen mogelijk is. In begrijpelijke taal legt ze uit wat je nodig hebt en hoe je moet starten en verzorgen.

Met eenvoudige materialen zoals een leeg melkpak en een basilicumplantje van de supermarkt kom je al ver! Het boek is laagdrempelig, humoristisch en geschikt voor elke beginnende moestuinier. Bereid je voor om binnenkort te genieten van de vruchten van je eigen tuin!

Hoe begin je een moestuin

15,00
Laatst bijgewerkt op: 19 mei 2024 17:32

8. Moestuin planner

Dit notitieboek is jouw sleutel tot een succesvolle moestuin! Documenteer en bewaar alle belangrijke informatie over je groenten, fruit en kruiden om elk jaar een overvloedige oogst te realiseren. Vul to do-lijsten aan met maandelijkse taken en maak een plan voor de plaatsing van verschillende gewassen. Houd bij welke variëteiten je hebt gekozen, waar je ze hebt gekocht en hoeveel je hebt geplant. Maak aantekeningen over optimale standplaatsen, verzorging, oogstmethoden, snoeien, opbinden en toppen. Deze aanpak zorgt telkens voor de beste resultaten!

Moestuin planner

★★★★★
19,95
Laatst bijgewerkt op: 19 mei 2024 17:32

9. Handboek ecologisch tuinieren


De herziene editie van het Handboek ecologisch tuinieren – de moestuin is grondig geactualiseerd met de laatste wetenschappelijke kennis over bodemleven, bodemverzorging, bemesting en gewasbescherming. Het bevat een apart hoofdstuk over het beheer van ongewenste kruidgroei. Ook biedt het boek gedetailleerde informatie per groentesoort, zoals verschillende sla- en koolsoorten. Ideaal voor tuiniers die het beste uit hun tuin willen halen.

Handboek ecologisch tuinieren

★★★★★
49,95
Laatst bijgewerkt op: 19 mei 2024 17:32

10. De complete moestuin van A tot Z

Een nuttige review van een enthousiaste lezer:

“Ik zocht een boek die niet op 1 systeem gericht was maar wel alles voor mij als beginnende moestuinier in duidelijke taal zou weergeven met het liefst duidelijke plaatjes of foto’s. Dit boek had nog geen reviews hier maar na zoeken online vond ik er ergens 1 en die was positief. Ik heb het boek net binnen en vind hem geweldig!!! geen verhalen over dure middelen maar gewoon het hoe of wat met duidelijke tekst en plaatjes of foto’s.
ik vind het een aanrader en ga met plezier moestuinieren.”

De complete moestuin van A tot Z

★★★★★
25,95
Laatst bijgewerkt op: 19 mei 2024 17:32

Tweedehands boeken

Kijk voor andere leuke boeken ook eens in een tweedehands winkel of op websites voor tweedehandsboeken. Zo heb je voor een vriendelijke prijs ook alle kennis in huis die je nodig hebt én je genietmomentje in je favoriete stoel. Er zijn in de afgelopen jaren al echt zoveel goede boeken geschreven met alle nodige kennis over groenten soorten, fruitsoorten en een goede bodem. 

Deel deze wortel wijsheid:
Pinterest
Facebook
WhatsApp